ECO ROOM 150/330 - malá rekuperační jednotka

Skříň
Skříň je z odolného plastu. Těleso výměníku se dodává o délkách 310 až 600 mm. Tato část obsahuje tepelný protiproudý výměník. Rekuperační jednotka ECO ROOM se dodává ve dvou provedeních – 100mm a 150mm.



Ventilátory
Jednotka je osazena dvěma radiálními ventilátory se stejnosměrnými motory, je určena pro trvalý provoz. Krytí IP X4.

Rekuperace
Jednotka je vybavena protiproudým tepelným výměníkem. Výměník je snadno přístupný po otevření vrchního víka jednotky. Účinnost rekuperace až 75 %. Jednotka je vybavena automatickou protimrazovou ochranou.

Regulace
Automatická plynulá regulace otáček na základě unikátního systému detekce vlhkosti vzduchu. Tato regulace zajišťuje optimální kvalitu vzduchu v místnosti. Součástí jednotky je automatický letní provoz a tahový vypínač pro krátkodobé zvýšení výkonu „BOOST“.

Montáž
Montáž na stěnu pomocí čtyř montážních šroubů. Jednotku je možné instalovat pouze v horizontální ose tělesa výměníku se sklonem min. 1% směrem ven. Dlouhý připojovací nástavec (310–600 mm) obsahuje protiproudý tepelný výměník. Pro výběr nástavce je rozhodujícím měřítkem šířka stěny. Unikátní konstrukce jednotky zajišťuje snadnou údržbu i čištění. Jednotku ECO ROOM je vhodné využít při výměně stávajícího odtahového ventilátoru bez náročných instalačních příprav.
        
Informace
Při větrání jednotlivých místností ventilátorem se odvádí znehodnocený vzduch a nahrazuje se vzduchem ze sousedních místností nebo se přisává otvorem zvenku. Pokud je vzduch v sousedních místnostech špatné kvality, není první řešení vhodné. V druhém případě zase dochází k ochlazení prostoru. ECO ROOM řeší tyto problémy a nabízí řešení, kde odváděný odpadní vzduch ohřívá přiváděný čerstvý venkovní vzduch. Do větrané místnosti se tak přivádí čerstvý venkovní vzduch, ale místnost se neochlazuje.

 

Rádi Vám s výběrem poradíme. Neváhejte a kontaktujte nás:


Dostupnost: skladem
Kód: ECOROOM150/310

18850Kč vč. DPH
ECO ROOM 150/330 - malá rekuperační jednotka